Чи відкриють в Україні пляжі? / фото УНІАН, Олександр Синиця

Напередодні пляжного сезону українці, незважаючи на війну, цікавляться, чи можна буде десь відпочити в Україні біля моря або річки, чи озера. На це питання шукали відповідь журналісти "Сніданку з 1+1".

Київ

У Києві вирішили цьогоріч не відкривати пляжі, таке рішення ухвалила Рада оборони столиці. Загалом у місті існує 14 офіційних пляжів на березі Дніпра та деяких міських озер. Та використовувати їх не рекомендують, адже вони не мають облаштованих укриттів чи бомбосховищ поруч. 

Одеса

Одеськими телеграм-каналами шириться інформація, що у місті можуть відкрити міські пляжі, принаймні, йдеться про два таких. Але купатися там буде заборонено. У міській раді заявляють, що поки що не йдеться про старт пляжного сезону в Одесі, й нагадують про заборону купання в морі. Та містяни цю заборону ігнорують й не лише засмагають, а й купаються, що дуже небезпечно, адже, наприклад, 2 травня в Одеській області на прибережну зону штормом винесло протикорабельну міну. Її військові знищили, дивом ніхто не постраждав.

Миколаїв та область

На Миколаївщині всі пляжі будуть закриті повністю, повідомив очільник ОВА Віталій Кім. Це рішення теж зумовлене мінною небезпекою, проте людям дозволять відпочивати біля внутрішніх водойм - на берегах озер чи річок.

Черкаська область

У Черкасах міські пляжі активно готують до літнього сезону, там навіть замінили пляжні парасолі з очеретяних на дерев'яні та встановили нові лежаки. Проте, коли саме стартує сезон, поки що офіційно не повідомляють.

Хмельниччина

У Хмельницьку на пляжі просіюють пісок та очищають дно Південного Бугу від сміття та каміння. Сезон відпочинку мав стартувати 1 червня, але поки що офіційної інформації немає.

Харківська область

У цьому регіоні визначили 7 пляжів, на яких потенційно могли б відпочивати люди. Проте, чи стартує пляжний сезон, ще вирішують. Адже загалом на тлі травневих атак рішення про відкриття пляжів можуть скасувати.

Чи буде пляжний сезон в Одесі та області?

Раніше керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк заявила, що пляжного відпочинку для одеситів не буде. Все - через мінну небезпеку.

Також голова громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук розповів, що ж сьогодні відбувається у Затоці та чи буде в українців хоч якийсь шанс приїхати туди на відпочинок. 

Вас також можуть зацікавити новини: