День молоді 2020 року - куди піти, що робити, заходи / УНІАН

День молоді традиційно відзначають в Україні 28 червня. Саме на цей день припадає також День Конституції, тож ми маємо одразу кілька свят.

Однак через пандемію COVID-19 День молоді 2020 пройде не так яскраво, як зазвичай. Громадянам все ж рекомендують не покидати дім, а за нагальної потреби – дотримуватися визначених урядом і Міністерством охорони здоров’я карантинних правил.

У Києві у зв’язку з чинним карантином теж скасували низку заходів, які у попередні роки проводили у центрі столиці. Цього року киянам не пощастить потрапити на великий концерт просто неба чи пройтися святковим ярмарком.

Відео дня

Проте деякі заходи все ж відбудуться.

УНІАН

Міжнародний день молоді в Україні 2020 ми пропонуємо відзначити сімейним пікніком на Трухановому острові або відвідати столичні кав’ярні, обов’язково куштуючи нові страви на терасах і під супровід живої музики.

А для тих, кому набридло велике місто, є чудова пропозиція – поїздка 28 червня до Трахтемирова. Разом з гідом мандрівники відвідають низку місць. Це буде переважно піша прогулянка, тому учасники повинні мати з собою все необхідне.

Веломандри на ВДНГ – ще один прекрасний спосіб відпочити на Всесвітній день молоді 2020. Для цього вам знадобляться тільки сила, натхнення і двоколісники. Крім того, 28 червня там працюватиме парк-фентезі «Живі дракони».

УНІАН

Коли ж прогулянки парком і мандрівки за місто вам не до снаги, у Києві на День молоді 2020 планується проведення низки екскурсій. Наприклад, до Затопленої церкви і Дніпровських пагорбів.,подорож берегами Дніпра на Київське море.

Ви зможете також відвідати майстер-класи з живопису просто неба у ботсаду Гришка або квіткове сафарі на Співочому полі. А ось під Києвом вже відкриють фестиваль петунії.

УНІАН

У Всесвітній день молоді 2020 у Києві – 28 травня – буде останній день фестивалю повітряних куль. У столиці ви маєте змогу також відвідати гаражну барахолку, коли під час карантину вам забракло речей і спілкування.

Для тих, хто лишатиметься в цей день удома, є альтернативний варіант – онлайн-фестиваль швейцарського кіно. Втім, завершити цей день ви можете, переглядаючи фільми з коханими в автокінотеатрі просто неба.