Експерти дали кілька порад, як провести відпустку, щоб вона дала свої результати

Що зробити, аби відпустка справді стала часом для себе та відновлення? Почати підготовку заздалегідь!

Ні для кого не секрет, що особисті справи потрібно залишати поза офісом. Цей принцип повинен діяти і під час відпочинку. У відпустці варто приділяти час і увагу собі і своїм близьким.

Для того, щоб дійсно досягти цього, експерти МОЗ дали кілька рекомендацій на сторінці Telegram-каналу "Психологічна підтримка":

  • Переконайтеся, що інші знають, що ви йдете у відпустку.
  • Вимкніть звук месенджерів в робочих чатах.
  • Беріть з собою тільки особисті гаджети. Якщо у вас є окремий робочий телефон, ноутбук або планшет, залиште його вдома.
  • Встановіть обмеження. Якщо ви знаєте, що не можете втриматися, щоб не перевірити свою робочу пошту, попросіть, щоб хтось з близьких прослідкував за вашими діями.
  • Перейдіть в «наступ». За день до початку відпустки надішліть повідомлення найважливішим клієнтам і колегам про термін вашої відсутності.

Читайте такожЛише третина українців відпочиває за кордоном - дослідження

І не забудьте скласти план повернення до роботи, це допоможе без стресу після відпустки приступити до справ, наголошують спеціалісти.

Відпочинок потрібен усім. Хай як би не хотілося себе переконати, що сил багато і можна не брати вихідні, з часом організм втомиться. Щоб не стати дратівливим, приділити час найдорожчим людям та собі, плануйте відпустку вже зараз! А жити в передбаченні подорожі та відновлення стане набагато приємніше.

Вас також можуть зацікавити новини