Грузія відкриє кордони для туристів не раніше кінця липня \ Фото Марина Григоренко

Грузинська влада вирішила не відновлювати авіасполучення з зарубіжними країнами і не відкривати сухопутні кордони з сусідами з 1 липня, як про це кілька тижнів тому було оголошено.

Читайте такожГрузія готова відкрити свої кордони для українських туристів з 1 липня – Криклій

Тепер міністр економіки та сталого розвитку Натія Турнава повідомила, що, незважаючи на зацікавленість грузинської сторони у залученні туристів і значенні індустрії туризму для економіки країни, «з великою ймовірністю» відновлення авіасполучення «доведеться відкласти до кінця липня», передає kommersant.

Відео дня

«Відновлення регулярних авіарейсів в першу чергу залежить від епідеміологічної ситуації в іншому світі, - заявила Турнава. - Ми найбільше хочемо, щоб регулярні польоти поновилися, але пріоритетом залишається здоров'я людей».

Днями турецькі авіакомпанії Turkish airlines та Pegasus повідомили, що готові відновити прямі польоти в Тбілісі і Батумі в разі згоди грузинської сторони.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня уряд Грузії вирішив не продовжувати надзвичайний стан і комендантську годину, введені у зв'язку з пандемією коронавірусу. Також у травні міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що Грузія готова відкрити кордони для українських туристів з 1 липня.