Італія відкрила Помпеї для туристів / фото ua.depositphotos.com

Італія відкрила для туристів руїни давньоримського міста Помпеї після того, як музей понад два місяці був зачинений на карантин.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Le Figaro.

В Італії відновлює роботу музей-руїни давньоримського міста Помпеї після двомісячного карантину. На вході відвідувачам здійснюють температурний контроль та дезінфекцію рук. Перший час після відкриття пересуватися територією музею можна буде тільки за чітко визначеним маршрутом, а вхід дозволено тільки в окремі будівлі, розмір яких дозволяє дотримуватися дистанції.

Відео дня

Читайте такожВід стародавньої Італії до сучасної: побачити Помпеї і Неаполь за два дні

За словами репортерів, сьогодні у музеї "журналістів та гідів значно більше, ніж відвідувачів".

З 9 червня кількість маршрутів розширять. Придбати квиток можливо буде тільки онлайн, обравши час візиту – такі заходи дозволять чітко обмежити кількість відвідувачів.

Помпеї - давньоримське місто у межах сучасної комуни Помпеї неподалік від Неаполя. Місто загинуло внаслідок виверження Везувію у 79 році, опинившись під тоннами вулканічного пилу. Після археологічних розкопок протягом XVIII-XX століть та облаштування музею просто неба Помпеї стали другою найбільш відвідуваною історичною пам’яткою Італії.

Як повідомляв УНІАН, у лютому в Італії, після шести років реставрації, знову відкрили для туристів будівлі знищеного два тисячоліття тому міста Помпеї.