Космічних туристів хочуть позбавити сексу: думка вчених

Космічним туристам, можливо, доведеться підписувати юридичні документи, що забороняють секс під час польоту, щоб уникнути вагітності.

Вчені виступили проти сексу між космічними туристами під час польотів у космос, про масовий запуск яких кажуть вже не перший рік. А все для того, щоб уникнути вагітності.

За словами професора астробіології в університеті Кренфілда Девіда Каллена, зачаття в космосі може бути чревате згубним впливом радіації на ембріон, пише Daily Mail.

Це, в свою чергу, може викликати судовий позов проти компанії, що організувала рейс. Тому космічним туристам, можливо, доведеться підписати юридичні документи, що забороняють секс під час польоту на випадок, якщо вони завагітніють.

Вчені констатують, що в NASA довгий час уникали обговорень цього питання, раніше категорично наполягаючи на тому, що "люди ніколи не займалися сексом в космосі". Однак якщо професійних астронавтів вчать стримувати будь-які сексуальні потяги під час тривалих періодів перебування в космосі, то наївно очікувати від туристів такої ж стриманості.

Разом з тим, у міру того, як польоти в космос за гроші від приватних компаній стають все більш реалістичними і доступними туристам, вчені наполягають, що це питання більше не можна ігнорувати. 

Професор Каллен запевняє, що в недавньому звіті на тему сексу в космосі основна увага приділяється не статевому акту як такому, а саме потенційним ризикам людського зачаття, адже на даний момент практично немає досліджень на тему того, як космічне середовище впливає на репродуктивні процеси.

"Один з можливих підходів до зниження ймовірності зачаття людини під час космічного польоту, якщо відбудеться сексуальна взаємодія, – це використання існуючих методів контрацепції. Однак тоді виникають додаткові ризики і питання, оскільки ефективність більшості підходів до контрацепції не була перевірена в космічних умовах", – констатував вчений.

Як повідомляв УНІАН, раніше вчені зробили прогнози з приводу того, якими будуть подорожі в 2070 році

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.