Wizz Air ввів платну послугу "місця поруч" / фото REUTERS

Wizz Air ввів збір за гарантоване надання місць поруч у салоні літака.

Новою послугою "Місця поруч" можуть скористатися тільки два дорослих пасажири, які купують квитки в рамках одного бронювання за тарифом Basic без включеного вибору місць, пише Аvianews.com.

Вартість послуги складає 12 євро за переліт в одну сторону і 24 євро за переліт в обидві сторони. У разі, якщо бронювання оформляється туди-назад, збір необхідно сплатити відразу в обидві сторони.

Відео дня

Як уточнили в Wizz Air, дана послуга не дозволяє обирати місця, але гарантує посадку поруч у салоні. Також, пасажири точно не зможуть розраховувати на місця в аварійних рядах і перших рядах поруч із входом у літак.

Читайте такожSkyUp братіме гроші за оформлення посадкового талонів в аеропортах: кого це торкнеться

Номери місць мандрівники зможуть дізнатися тільки після проходження онлайн-реєстрації, яка відкривається за 48 години до вильоту.

У звичайному випадку система реєстрації може розсадити пасажирів, які не обрали місця в різних частинах салону, навіть якщо квитки купувалися в рамках одного бронювання.

Така політика дозволяє авіакомпаніям заробляти додаткові гроші на зборі за вибір місць або на продажу дорожчих тарифів із включеним вибором місць.

Wizz Air почав привласнювати конкретні місця в посадкових талонах усім пасажирам у 2015 році. До цього моменту лоукост застосовував вільне розсадження, коли пасажир при вході в салон міг зайняти будь-яке вільне крісло крім місць у перших і аварійних рядах.

Вас також можуть зацікавити новини