До першої десятки потрапили одразу чотири ресторани в японській столиці Токіо і тільки два в Європі.
Чимало туристів мандрують з метою здобуття нового гастрономічного досвіду, зокрема, відвідуючи ресторани зі знаменитого червоного гіда "Мішлен" – найвідомішого та найвпливовішого ресторанного рейтингу в світі, який випускається з 1900 року.
Утім, часто це задоволення не з дешевих. Так, свіжий рейтинг Chef's Pencil встановив, що найдорожчим у світі мішленівським рестораном є Ginza Kitafuku в Токіо (Японія), де подають оригінальні страви японської кухні з краба. Скуштувати дегустаційне меню в цьому ресторані коштує 2130 доларів.
Друге місце в рейтингу посів ресторан Ultraviolet by Paul Pairet у Шанхаї (Китай), особливістю якого є наявність всього лише одного столу, за яким вміщаються 10 осіб. У ресторані подають лише одне дегустаційне меню з 20+ страв сучасної експериментальної кухні за ціною 1230 доларів.
Примітно, що в першу десятку потрапили відразу чотири ресторани в японській столиці Токіо і тільки два в Європі.
Як раніше повідомляв УНІАН, 2024 року в гастрономічному путівнику "Мішлен" уперше з'явився ресторан української кухні – Anelya в Чикаго.
Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.