У Порту одні з найприємніших цін на пиво / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Туристи подорожують світом абсолютно з різними цілями. Для декого основною метою поїздки є бажання скуштувати певну їжу або напої.

Щоб полегшити вибір наступного місця відпочинку фанатам відомого пінного напою, компанія DFDS склала рейтинг найкращих пивних напрямків Європи.

Несподівано для багатьох очолила його іспанська столиця Мадрид, яка набрала найвищий сумарний бал за п'ятьма показниками: якість барів, якість пива, згадки в соцмережах, вартість місцевого пива і загальний рівень цін.

Відео дня

Другу сходинку посів більш очевидний пивний напрямок – чеська столиця Прага. Третій рядок дістався столиці Австрії Відню.

Натомість такі традиційні пивні країни, як Бельгія, Німеччина та Велика Британія навіть не потрапили до першої п'ятірки. Так, німецькі міста Берлін і Мюнхен посіли 9-те і 17-те місця, а бельгійська столиця Брюссель опинилася на 7-му місці. Англійський Манчестер замкнув двадцятку.

Найкращі міста Європи для любителів пива / фото dfds.com

А ось містами Європи з найдешевшими цінами на місцеве пиво визнали іспанську Валенсію і португальський Порту, де півлітровий келих місцевого пива в пабі обійдеться в 1,72 фунтів стерлінгів (близько 2 євро). Третю сходинку посіло чеське місто Брно з ціною 1,73 фунта стерлінгів.

Найдорожче пиво – в нідерландській столиці Амстердамі, де півлітровий келих локального пива обходиться в середньому в 5,16 фунтів стерлінгів (близько 6 євро).

При цьому фанатам крафтового пива порадили вирушати до данської столиці Копенгагена, а любителям елів – до столиці Ісландії Рейк'явіка. Насолоджуватися стаутами радять у Мадриді, а лагерами – у Відні.

Найкращі міста Європи за сортами пива / фото dfds.com

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти Post Office Travel Money визначили 15 найбюджетніших напрямків для відпочинку по всьому світу в 2024 році. Очолило його в'єтнамське місто Хойан, де добові витрати з одного туриста оцінили приблизно в 60 євро.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.