Фото: REUTERS

У Європейському Союзі втретє не внесли Україну до переглянутого списку країн, громадянам яких дозволено в'їзд в країни-члени ЄС у період пандемії коронавірусної інфекції.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Зокрема, внаслідок другого перегляду рекомендацій щодо поступового скасування тимчасових обмежень для подорожей в ЄС без нагальної необхідності було оновлено список третіх країн, щодо яких карантинні обмеження підлягають скасуванню.

Відео дня

Читайте такожБолгарія знову дозволила в'їзд українцям без тестування і карантину

Рекомендаціями Ради ЄС передбачено, що список цих країн буде й надалі переглядатися щокожні два тижні.

Відштовхуючись від встановленого критерію і умов з врахуванням епідеміологічної ситуації, з 31 липня країни-члени Євросоюзу можуть поступово скасовувати обмеження на зовнішніх кордонах для Австралії, Канади, Грузії, Японії, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Південної Кореї, Таїланду, Тунісу, Уругваю та Китаю, якщо в КНР на принципах взаємності у відповідь скасують обмеження для громадян країн-членів ЄС.

Крім того, резиденти Андорри, Монако, Сан-Марино і Ватикану вважаються резидентами Євросоюзу для відвідування ЄС.

Як свідчить цей список країн, Україна не була внесена у рекомендацію щодо скасування заборони на в'їзд, і тому українці мінімум ще два тижні не зможуть вільно подорожувати Європою.

Водночас, після перегляду зі списку виключили Алжир. Відтепер громадяни цієї країни знову не зможуть подорожувати країнами ЄС.

Як повідомляв УНІАН, 30 червня в ЄС вперше визначили список третіх країн, громадян яких рекомендовано впускати в ЄС. Україна не увійшла до того списку.

Критерії визначення третіх країн, стосовно яких мають бути зняті обмеження, враховують епідситуацію і заходи зі стримування поширення коронавірусу, зокрема соціальне дистанціювання, а також економічні й соціальні фактори. Усі ці критерії розглядаються разом.

Щодо епідситуації країни мають відповідати таким критеріям: кількість нових випадків COVID-19 за останні 14 днів і на 100 тис. населення має бути близькою або нижчою за аналогічні середні показники країн-членів ЄС станом на 15 червня. Тенденція виявлення нових випадків інфікування має бути стабільною або зменшуватися впродовж цього періоду у порівнянні з попередніми 14 днями.

16 липня було вперше переглянуто список третіх країн і Україну знову не включили до цього списку.