Влада Словенії виділить 345 мільйонів євро на ваучери для громадян на подорожі в межах країни (відео)

Неповнолітні отримають ваучери на 50 євро, а дорослі - на 200 євро

Словенська влада незабаром хоче надати громадянам сертифікати на відпочинок в межах країни. На таку ініціативу влада виділить 345 мільйонів євро.

Читайте такожМіжнародний туризм може впасти на 80%, це загрожує 120 мільйонам робочих місць - ООН

Як йдеться в сюжеті ТСН, неповнолітні отримають ваучери на 50 євро, а дорослі - на 200 євро. Їх можна буде використати до кінця року під час відпочинку всередині країни, наприклад, для оплати готелю чи сніданку. Достатньо буде лише назвати свій податковий номер, і держава протягом 8 днів компенсує вартістю послуги підприємству, що її надає.

За підрахунками місцевої влади, під час відпочинку в межах країни самі словенці можуть додатково витратити на різні послуги 172 мільйони євро, і це неабияк допоможе туристичній галузі, яка зазнала шалених збитків під час пандемії COVID-19.

Зазначимо, галузі туризму та дозвілля чи не найбільш постраждали від наслідків коронавірусу, адже вони фактично зупинилися. Тож зараз чимало країн світу роблять усе для того, щоб спочатку спонукати своїх громадян відпочивати всередині країни, а в перспективі - довести іноземним туристам, що саме у них відпочивати безпечно.

Тим часом, як повідомляв УНІАН.Туризм, у квітні 2020 року під час перегляду держбюджету України з урахуванням пандемії коронавірусу, розвиток вітчизняного туризму позбавили держфінансування.