На розвиток туризму в країні не будуть виділяти кошти \ Фото УНІАН

Зміни до бюджету, який передбачає, зокрема, скасування всіх витрат на підтримку розвитку туризму в Україні, підтримала в цілому Верховна Рада на позачерговому засіданні.

Читайте такожЗакриті всі санаторії: у курортному Трускавці "безпрецедентна ситуація" через карантин

За це рішення проголосували 249 народних депутатів. Як повідомляв Zruchno.Travel, новий бюджет передбачає скасування витрат за статтями "Розкриття туристичного потенціалу України" (240 млн грн) і "Зшивання країни – проект мобільності молоді" (500 млн грн).

Відео дня

Директор Державного агентства з розвитку туризму Мар’яна Олеськів в соцмережі зазначила, що у Держагентства багато проектів, які можна реалізувати і без державного фінансування. "Є дуже багато роботи для того, щоб об’єктивно можна було говорити на державному рівні про важливість галузі. І велика частина практично не потребує фінансування. Цим і займемося. Плюс є інші джерела фінансування для потрібних "core projects", – прокоментувала Олеськів.

Зокрема, мова йде про розробку нових методів статистики і аналітики і внесення змін в закон "Про туризм". Крім того Державне агентство з розвитку туризму планує запустити освітні онлайн-програми для співробітників індустрії гостинності.

"Антикризовий" бюджет передбачає не таке значне зменшення витрат на підтримку проектів Українського культурного фонду (УКФ). З передбачених на цей рік 697 млн грн на УКФ депутати пропонують залишити 400 млн грн, а не 250 млн грн, як передбачав попередній законопроект.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.