В МЗС України розраховують на позитивне ставлення країн ЄС до українських туристів

Своєю чергою, голова МЗС Німеччини заявляє, що спочатку йдеться про зняття обмежень на подорожі для громадян країн Євросоюзу, оскільки до 15 червня діють обмеження на внутрішні поїздки у ЄС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розраховує на позитивне ставлення країн Європейського Союзу до допуску українських туристів, оскільки наразі в'їзд у країни ЄС неможливий через протидію коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав у Берліні на спільній з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом прес-конференції.

За словами Кулеби, з країнами Євросоюзу ведуться розмови про те, коли відновляться подорожі і коли українські туристи зможуть відвідати ці країни.

"Розраховуємо на їхнє сприятливе позитивне ставлення до українських туристів", - заявив Кулеба.

Своєю чергою, Маас зауважив, що спочатку йдеться про зняття обмежень на подорожі для громадян країн Євросоюзу, оскільки до 15 червня діють обмеження на внутрішні подорожі у ЄС.

За його словами, будуть вироблені правила для поїздок, і буде чітко прописано, куди можна здійснювати подорожі, яких необхідно дотримуватися умов, а також - куди не варто їхати.

Як сказав Маас, між країнами ЄС відбуваються розмови з цього приводу, і до 15 червня буде проаналізована ситуація щодо стримування коронавірусу та буде домовлено про відповідні принципи таких подорожей.

Читайте такожНазвані найбезпечніші пляжі Європи для відпочинку в умовах коронавіруса

Крім того, розглядатимуться питання поїздок за межі ЄС.

"Думаю, що тут буде диференційований підхід з огляду на те, якою є реальна ситуація в тій чи інші країні. Цього тижня ми виробимо рекомендації для країн ЄС і країн - асоційованих членів", - сказав Маас.

Своєю чергою Кулеба зауважив, що він особисто цього року не планує відпочивати за кордоном. "Що стосується мене особисто, то я планую цього літа відпочити в Україні і не планую їхати за кордон. У нас дуже красива країна, де можна з'їздити і на море, і погуляти по горах", - сказав Кулеба і запросив свого німецького колегу влітку провести відпустку в Україні.

Нагадаємо, раніше експерти назвали найбезпечніші міста та напрямки Європи для відпочинку в умовах коронавірусу. Очолила рейтинг столиця Грузії - Тбілісі.