Ілюстрація REUTERS

Впливовий туристичний ресурс European Best Destinations назвав найбільш безпечні пляжі Європи для відпочинку в умовах коронавіруса.

Читайте такожСтало відомо, коли Туреччина відкриє кордони для українців

Як повідомляється на сайті European Best Destinations, рейтинг був складений на основі різних критеріїв, серед яких: низька кількість людей, інфікованих Covid-19 в регіоні, розмір пляжів і кількість квадратних метрів, доступних для кожної людини на пляжі.

Відео дня

Також враховувалася наявність великої кількості приватних вілл під оренду, апартаментів, невеликих або середніх готелів з конкретними медичними критеріями і зобов'язаннями перед мандрівниками (прибирання та дезінфекція номерів після кожного перебування, дотримання соціальної дистанції і так далі).

Крім того, відібрані пункти призначення розташовані поряд з лікарнями, які ніколи не були переповнені під час пандемії коронавіруса, і в середньому кількість лікарняних ліжок на одного жителя перевищує середній показник по Європі.

Найбільш безпечні пляжі Європи 2020:

1. Превеза (Греція)

2. Компорта (Португалія)

3. Хельська коса (Польща)

4. Порту-Санту (Португалія)

5. Пляж Халікунас в Корфу (Греція)

6. Рів'єра Біч (Мальта)

7. Пляж Мейя Прайя (Португалія)

8. Юрмала (Латвія)

9. Ніда (Литва)

10. Пляж Бінц (Німеччина)

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше міністр інфраструктури України Владислав Криклій назвав країни, з якими ведуться переговори про відновлення авіасполучення.