Австрія тестуватиме на коронавірус персонал готелів / фото ua.depositphotos.com

Австрія планує значно розширити свою систему тестування на коронавірус для перевірок персоналу готелів в надії заманити німців та інших туристів цього літа.

Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на Reuters.

Австрія запровадила низку обмежень через поширення коронавірусу, які тепер поступово послаблює. Магазини, ресторани, бари та деякі музеї вже відкрилися, а з 29 травня мають відновити роботу і готелі.

Відео дня

"Ми будемо вкладати дуже великі кошти... щоб перевірити якомога більше співробітників, які найбільш часто контактують з гостями, щоб запобігти їх перетворенню на суперпоширювачів вірусу", - сказав канцлер Австрії Себастьян Курц.

Сусідня Німеччина є найбільшим джерелом іноземних туристів для Австрії, і спільний кордон двох країн буде повністю відкритий в наступному місяці.

Читайте такожЄвросоюз планує вже влітку запустити "туристичні коридори" між країнами

У Німеччині досі свіжі спогади про найбільший осередок коронавірусу в Австрії – гірськолижний курорт Ішгль. Вважається, що сотні туристів з Німеччини, Норвегії, Ісландії та інших країн були інфіковані саме там.

Глава австрійської Торгової палати Харальд Махрер заявив, що з 1 липня буде зібраний Консорціум приватних лабораторій для тестування 65 000 працівників готелів на тиждень. Нині Австрія проводить тестування від 6000 до 8000 людей на день.

"У якій країні світу ви можете поїхати у відпустку і сказати, що персонал, з яким ви контактуєте, офіціанти, регулярно проходять тестування? ... Це буде дуже мало країн", - зазначив Курц.

Раніше УНІАН повідомляв, що кордони Австрії з Чехією, Словаччиною та Угорщиною будуть повністю відкриті 15 червня. Раніше було оголошено про повне скасування прикордонного контролю між Німеччиною, Австрією, Швейцарією і Ліхтенштейном з 15 червня. Обмеження залишаються для транзиту з Італії.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.