Нові Робінзони: круїзний лайнер забув вісьмох туристів на африканському острові

Бідолахи були змушені самостійно добиратися через кілька країн, намагаючись наздогнати судно.

Вісім пасажирів розкішного норвезького круїзного лайнера Norwegian Dawn застрягли на африканському острові Сан-Томе і Прінсіпі після того, як їхній корабель пішов без них. Це вже не перший інцидент із кораблями з Норвегії за останні кілька місяців.

Як пише Sky News, круїзний лайнер вирушив із Кейптауна (Південна Африка) 20 березня 2024 року в 21-денну подорож уздовж узбережжя Африки, яка мала завершитися 10 квітня в Барселоні (Іспанія).

Однак для шістьох мандрівників зі США та їхніх двох попутників з Австралії подорож пішла не за планом. На сьомий день круїзу, 27 березня, вони запізнилися повернутися на корабель після того, як того дня вирушили на приватну екскурсію. У підсумку горе-туристи були змушені пробиратися через кілька країн, намагаючись наздогнати судно.

Бідолахи розповіли, що їхній туроператор повідомив капітана круїзного судна про те, що вони спізнюються, а місцева берегова охорона спробувала провести їх на судно, але їм не дозволили піднятися на борт.

У результаті вісім пасажирів, серед яких була і вагітна жінка, залишилися на кілька днів на острові за 190 миль від узбережжя Нігерії, зазнаючи труднощі із мовним бар'єром, з валютою і логістикою, щоб повернутися на корабель.

"Нам вдалося звернутися до туристичного агентства, щоб організувати польоти в наступний порт заходу... Але це дуже складний процес – ви маєте справу з кількома мовами, мовними бар'єрами, ви маєте справу з різними валютами... знайти когось, у кого навіть є долари... намагаючись змусити агента зрозуміти, куди нам треба дістатися", – поскаржилися "забуті" Джилл і Джей Кемпбелл із Південної Кароліни в коментарі Sky NBC News.

При цьому вони розповіли, що "прекрасні жителі Сан-Томе" були дуже люб'язні і дуже гостинні, вони доклали всіх зусиль, щоб допомогти туристам знайти готелі.

Далі група домовилася повернутися на круїзний лайнер у Гамбії, але корабель не зміг безпечно пришвартуватися там через погані погодні умови. У результаті їм довелося проїхати ще сім країн за 48 годин, щоб наздогнати корабель у Сенегалі.

Утім, у підсумку туристи вже були не впевнені, чи хочуть вони взагалі повернутися на круїз.

"Ми думаємо, чи збираємося ми сідати на корабель. Він стоїть у доці тут, у Сенегалі. Ми вважаємо, що існував основний обов'язок по забезпеченню турботи, про який вони забули, тому це дійсно турбує нас", – поскаржилися туристи.

Як повідомляв УНІАН, раніше перший в історії трирічний морський круїз скасували всього за тиждень до відправлення. Після кількох тижнів мовчання компанія-організатор визнала, що в неї немає корабля, і пообіцяла повернути гроші тим, хто вже зареєструвався на рейс.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.