У Каліфорнії туристи повернулися на пляжі, але місце вже зайняли морські леви (фоторепортаж)

За рік з гаком з початку пандемії коронавірусу на колись популярні туристичні локації повернулися дикі тварини, свого часу витіснені звідси людьми.

У Каліфорнії (США) після послаблення карантину туристи змогли повернутися на популярні пляжі, але виявилося, що місце вже зайняли морські леви.

За рік з гаком з початку пандемії коронавірусу природа настільки очистилася, що на колись популярні туристичні локації повернулися дикі тварини, свого часу витіснені звідси людьми. Втім, зараз, коли пандемія коронавірусу пішла на спад і туристам дозволили відвідувати популярні місця відпочинку, виявилося, що тепер територію доведеться якось ділити.

© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS

Вплив коронавірусу на екологію

Вже за кілька місяців після початку пандемії коронавірусу, коли люди по всьому світу були фактично зачинені в своїх будинках, а відвідування популярних місць відпочинку було під суворою забороною, в ЗМІ час від часу спливали радісні новини про те, що дикі тварини почали повертатися на локації, які вони свого часу покинули через вплив людей. Так, навіть у знаменитих каналах Венеції помітили справжніх дельфінів, а спорожнілі через коронавірус пляжі Таїланду зайняли рідкісні шкірясті черепахи.

Читайте такожУ Бахрейні чайки розтовстіли та не хочуть літати - винен плов

Втім, не все так однозначно. В тому ж Таїланді сотні мавп влаштували бійку в спорожнілому через коронавірус районі. Річ у тому, що тварини, які звикли харчуватися за рахунок туристів, в часи пандемії залишилися без їжі. 

Крім того, нещодавно стало відомо, що у Середземному морі помітили руйнівний вплив пандемії коронавірусу на екологію. Групи волонтерів і дайверів з Греції проводять години під водою, аби зібрати сміття. Щомісяця в усьому світі використовують близько 130 млрд одноразових масок, і значна частина з них замість переробки потрапляє у довкілля. Одноразові маски вбивають морських тварин, які заплутуються у них або з'їдають їх і помирають.