На тлі пандемії коронавірусу вперше за 20 років в Таїланді спостерігається збільшення кількості гнізд шкірястих морських черепах.

Відео дня

За словами директора Морського біологічного центру Пхукета Конгкіата Кіттіватанавонга, на острові було знайдено 11 місць гніздування шкірястих черепах з найвищою чисельністю за останні 20 років, повідомляє НВ із посиланням на Reuters.

Читайте такожВ Аргентині на вулиці порожнього міста вийшли морські леви (фоторепортаж)

"Це дуже хороший знак для нас, тому що багато районів нересту були знищені людьми. Таких гнізд не було останні п’ять років. І якщо порівнювати з минулим роком, то такої великої кількості нересту і близько не було, тому що черепахи гинули, потрапляючи в рибальські снасті, а люди заважали їм на пляжах", - сказав він.

Шкірясті черепахи знаходяться під загрозою зникнення в Таїланді. Ці тварини відкладають яйця в темних і тихих місцях, намагаючись уникати людини.

Ці черепахи є найбільшими у світі морськими черепахами. Їх маса може становити 600-900 кг, а довжина тіла досягати 2,5 метрів.

Раніше УНІАН повідомляв, що тисячі морських черепах вийшли на нерест на спорожнілі пляжі штату Одіши в Індії, поки країна бореться з пандемією Covid-19.