Французькі Альпи - одне з найпопулярніших місць для зимового відпочинку / Фото Регіонального комітету з туризму Овернь-Рона-Альпи

Ідеї для зимового відпочинку: на лижі у Французькі Альпи

09:13, 24.10.2019
6 хв. Туризм

Французькі Альпи давно вважаються класикою гірськолижного туризму, адже тут на любителів зимового відпочинку завжди чекають відмінні зони для катання, широкий вибір видів зимового спорту, а також розваги, гастрономія і події міжнародного рівня. І центром такого відпочинку у Франції вважається регіон Овернь-Рона-Альпи на південному сході. УНІАН.Туризм розповість, які новинки підготували французькі гірськолижні курорти до нового туристичного сезону.

Посудіть самі, за даними представника Комітету з туризму регіону Овернь-Рона-Альпи Ізабель Жамсон, для туристів тут працюють: 17 зон катання, у тому числі найбільша і найвідоміша "Три Долини" з 600 км трас; 173 гірськолижних курорти, серед яких Мерібель, Куршевель, Валь-Торанс, Ле Менюїр, Шамоні, Тінь, Аворіаз і Морзін; понад 6300 кілометрів трас (без урахування можливостей для позатрасового катання) – від найпростіших для початківців до надкрутих для професійних спортсменів; понад 1900 підйомників, які доставляють лижників і сноубордистів на схили.

Читайте такожІнший Париж: цілком реальна туристична поїздка, а не "мрія"

Французькі Альпи також добрі тим, що кататися тут можна практично круглий рік. Гірськолижний сезон починається з вересня, а закінчується - в травні. Тим не менш, є регіони, де покататися на лижах можна аж до липня.

Відео дня

До речі, якщо ви раптом не вмієте кататися на лижах, але дуже хочете навчитися або хочете трохи надолужити навички, на курортах Овернь-Рона-Альпи активно працюють професійні інструктори з навчання катанню від французької гірськолижної школи ESF.

Французькі Альпи підходять для лижників будь-якого рівня / Фото Регіонального комітету з туризму Овернь-Рона-Альпи

Втім, якщо ви байдужі до активного лижного відпочинку та іншого екстриму, але любите перебувати в горах, Французьким Альпам також є що вам запропонувати – це і більш безпечні активності, як, наприклад, бігові лижі, фетбайк, купання в термальних джерелах, йога на снігу, це і спа-процедури, і ресторани з багатющою місцевою кухнею, і нічні клуби, і фестивалі, і, звичайно ж, екскурсійна складова.

Читайте такожЕкстремальні розваги: що таке фетбайк і як правильно підготуватися до нього взимку

А якщо в горах вам раптом набридне, всього в парі годин їзди від курортного регіону Овернь-Рона-Альпи знаходиться чимало французьких міст з багатою історією та архітектурною спадщиною, а також активним культурним, спортивним і гастрономічним життям. Серед них – Ліон, Гренобль, Сент-Етьєн, Клермон-Ферран (про нього читайте в нашому окремому матеріалі), Шамбері та інші.

Любителів шопінгу може зацікавити новий аутлет The Village в околицях Ліона. До речі, про особливості зимового шопінгу читайте в попередньому матеріалі УНІАН.Туризм.

До кожного сезону французькі гірськолижні курорти готують щось нове / Фото Регіонального комітету з туризму Овернь-Рона-Альпи

"Родзинкою" регіону Овернь-Рона-Альпи є те, що до кожного сезону тутешні гірськолижні курорти оновлюють свою інфраструктуру: відкриваються готелі, запускаються нові підйомники і розширюється розважальна програма. Таким чином, вдається залучити туристів, які вже побували тут, але кожен раз шукають щось новеньке.

Читайте такожСтрасбург: місто на перехресті доріг, де народжуються закони Євросоюзу

Наприклад, курорт Мерібель в долині Тарантез до сезону 2019/2020 відкрив три нових підйомника, дві нові "червоні" траси (з кутом нахилу до 40% для лижників різних категорій), а також кілька нових готелів категорії 4 і 5 зірок (Le Coucou, L Hévana, Refuge de la Traye, Yeti і реновований готель Le Grand Cœur & Spa. Ще один плюс Мерібелю – транспортна доступність, адже потрапити сюди можна лише за дві години на машині від аеропортів Ліона і Женеви або ж за чотири години на поїзді з Парижа.

Ще один курорт Валь-Торанс, як і Мерібель розташований в "Трьох долинах", до нового сезону оновив підйомник Cime Caron, запустив електрошаттл Berto, індивідуальний ратрак Z Green, об'єднав сімейний Snow Park з зонами Junior і Funslope, представив село Іглу з крижаним баром Ice Bar, а також підготував кілька гастрономічних сюрпризів.

Курорт Ле Менюїр, також в "Трьох долинах", до нового сезону запустив гондольний підйомник, відкрив новий готель Chalet 2000 в Ле Менюїр і шале класу люкс Astilla, Luna, Becca, La Grange і La Bouitte в Сен-Мартенде-Бельвіль, а також підготував процедури сільвотерапії (так зване лікування лісовим повітрям).

Курорт Тінь на висоті 2100 метрів, що вважається центром високогірних задоволень для шанувальників зимових видів спорту, до нового сезону підготував шале Kaya, резиденцію Le Lodge des Neiges і ресторан Le Chalet du Bollin.

Курорт Аворіаз, розташований в самому центрі зони катання Порт-дю-Солей на висоті 1800 метрів над рівнем моря, під сезон 2019/2020 відкрив нову "червону" трасу, два нових маршрути для любителів бігових лиж, резиденції рівня 4* MiL8, ігровий простір Le Lounge Roc і виставку стріт-артхудожника Люки Бофора на міських вулицях.

Читайте такожЗимовий відпочинок 2019: небанальні та бюджетні місця України для катання на лижах та сноубодрі

Місто Морзін, також в зоні Порт-дю-Солей, теж ґрунтовно підійшов до нового сезону: дві нові траси, два нових підйомника, розважальна лижна зона Eagle Park Morzine, шале Zormine, Génépi, Le Stade і Nants Lodge, квест-простір Le Room, а також розвага у вигляді нічної прогулянки на снігоступах, що завершується фондю.

Найбільший курорт в Південних Альпах Серр-Шевальє в новому сезоні готовий запропонувати туристам два нових крісельних підйомника, шале класу люкс Hogan, нові ресторани Le 15.9, L Orée du Bois і La Cabane, кінотеатр з системою Dolby Atmos, а також процедуру хромотерапії (лікування світлом) в шале Feng Shui.

Тим не менш, незважаючи на те, що відпочинок у Французьких Альпах прийнято вважати досить дорогим і елітним, на ділі тутешні курорти можуть запропонувати відпочинок для різних категорій туристів, у тому числі тих, хто віддає перевагу бюджетному відпочинку. Навіть на листопад 2019 року в районі Мерібель можна відшукати хороший двомісний номер в пішій доступності до підйомника за ціною від 60 євро на добу. У середньому ціни на двомісні номери в цьому районі стартують від 115 євро на добу.

Однак варто враховувати, що Французькі Альпи користуються великою популярністю серед туристів, а тому якщо серйозно налаштовані їхати туди, краще готуватися заздалегідь. Оскільки вже на сезон 2019/2020 завантаження готелів на місцевих курортах, якщо дивитися через популярні сайти з бронювання житла, становить 98%. А якщо ви невибагливий турист і якщо почати пошуки раніше, цілком реально буде підшукати собі бюджетне житло і за 40 євро на добу.

Марина Григоренко

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся