Куди поїхати 14 лютого / фото УНІАН

А найкращі емоції ми отримуємо подорожуючи. Так що залишайте бари і пафосні ресторани свого міста для іншого випадку, а на День закоханих вирушайте в міні-подорож (або навіть заплановану відпустку на тиждень-два). А куди поїхати в Україні на 14 лютого, ми підкажемо.

Романтичні місця Києва / фото УНІАН

Куди поїхати на 14 лютого в Україні

Щоб прекрасно провести свято, не обов'язково їхати за кордон. В Україні достатньо місць, що не уступають по антуражу, красі та яскравості емоцій.

Як відзначити День святого Валентина / фото УНІАН

Ужгород і Закарпаття

Читайте такожРомантична подорож: топ-5 міст, куди варто поїхати на День Валентина (відео)

В Ужгороді з 14 по 16 лютого стартує традиційна "Ужгородська палачинта 2020" (в перекладі з угорської, "палачинта" – млинець). Це кулінарний фестиваль, присвячений проводам зими з млинцями, гуляннями і справжніми закарпатськими традиціями.  Відмінний привід яскраво провести День закоханих.

Якщо ж хочеться не галасливої юрби, а усамітнення – вирушайте в гори, де можна насолодитися тишею гірських озер і лісів, милуватися краєвидами, поєднуючи все це при бажанні з активним відпочинком. Або релаксувати в термальних джерелах Берегово або Косино.

А можна навіть відправитися в Чинадієво, в замок любові Сент-Міклош. Кажуть, ті, хто обирає його як місце проведення весільної церемонії, живуть все життя в любові та злагоді.

День закоханих у Львові / фото УНІАН

Львів і область

Це місто ніби створений для закоханих: романтика мощених старовинних вуличок, кафе і ресторанчики на будь-який смак і гаманець, атмосфера... На Площі Ринок до березня працює ковзанка просто неба, з Ратуші поруч з нею відкривається прекрасний вигляд на старе місто, а в будь-якому з численних двориків майже зі стовідсотковою ймовірністю знайдете дивне затишне місце, де можна зігрітися, перекусити і зізнатися один одному в любові.

А в Самборі (недалеко від Галицької столиці) знаходяться мощі святого Валентина, до яких щороку вирушають сотні паломників і просто закоханих (храм Різдва Пресвятої Богородиці).

Де відсвяткувати День святого Валентина / фото radozamok.com.ua

Замок Радомисль (Житомирська область)

Якщо ви хлопець і шукаєте найромантичніше місце в Україні, куди поїхати з дівчиною на 14 лютого недалеко від столиці, вирушайте з нею до замку Радомисль. Він розташований на території чудового ландшафтного парку. Там є спеціальні покої для закоханих, можливість відчути себе справжніми принцом і принцесою. Весільні церемонії там також проводять.

Романтичні місця України / фото Depo.Львів.

Тунель Кохання

Найромантичніше місце в Україні у більшості асоціюється саме з Тунелем кохання.

І хоч на відвідування цього місця у вас не піде багато часу (більше займе дорога), але все ж зробити приємне другій половинці у вас вийде. В день Святого Валентина, це місце особливе, не таке, як на фотографіях Google!

День святого Валентина / фото newkos.uamodna.com

Острів закоханих у Тернополі

Найромантичніше місце в Тернополі — Острів Любові.

Він здавна вважався місцем побачень і зустрічей закоханих пар. Це місце випромінює ніжність, красу і глибину почуттів.

На острів можна потрапити через невеликий місток з парку. Посередині острова розташована альтанка з лавочками. Тут можна проводити час, не помічаючи його перебігу.

Подорожі на День святого Валентина / фото instagram.com/verapasko/

Острів Любові у Старому Солотвині

Романтичний острівець на ставку в центрі Старого Солотвино місцеві жителі називають «Островом кохання».

Насипаний острів штучно в кін. XX ст. На острові споруджено невеличкий дерев'яний рибальський будиночок в оточенні беріз, до якого веде дерев'яний пішохідний місток. Місце виглядає дуже романтично, чим приваблює безліч туристів і закоханих.

Але насправді, куди б ви не відправилися, головне – щоб вам було добре вдвох. А зовнішній антураж просто доповнював внутрішній стан.

Топ-5 міст, куди варто поїхати на День Валентина: відео

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.