Співробітники Служби безпеки України спільно з міліцією припинили поставки контрабандного етилового спирту з Молдови в Україну.

Згідно з інформацією, наданою прес-службою СБ України, 18 жовтня в місті Ямпіль Вінницької області співробітники міліції спільно з СБУ виявили підземний тунель через українсько-молдавську державний кордон.

Тунель був прокопаний в напрямку державного кордону України з Молдовою з оглядового ями гаража жителя міста Ямпіль.

Відео дня

Початок «спиртового» тунелю, діаметр якого дорівнює приблизно 40 сантиметрів, знаходилося за 140 метрів від державного кордону України.

Вінничани прокопав «контрабандний спиртопровід» з власного гаражаЦей тунель виявили співробітники правоохоронних органів під час обшуку приватного будинку, який розташований біля гаража. Вони звернули увагу на бури поблизу будинку й інше спеціальне обладнання для прокладки кабелю: лебідки, троси і шланги. Крім цього, в гаражі знаходився вантажний автомобіль, в кузові якого було виявлено п'ять 200-літрових бочок із залишками спирту.

Служба Безпеки України офіційно поінформувала про виявлення тунелю в поблизу кордону прикордонну поліцію Республіки Молдова та Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні для організації і проведення спільних слідчих дій.

За матеріалами СБУ, посадові особи органів місцевої міліції порушили кримінальну справу за фактом скоєння злочину, передбаченого статтею 204 Кримінального кодексу України: незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.