Окупанти відпрацьовують варіанти застосування зброї проти місцевого населення / фото espreso.tv

Російсько-окупаційні війська під час навчань відпрацьовують варіанти застосування зброї проти місцевого населення.

Читайте такожБойовики застосували на Донбасі заборонену «Мінськом» зброю, поранено трьох військових

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута з посиланням на інформацію Головного управління розвідки. 

Відео дня

«У з’єднаннях і частинах так званих «1-го та 2-го армійських корпусів» російсько-окупаційних військ у ході бойової підготовки, під виглядом «відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп», відпрацьовуються варіанти застосування зброї проти місцевого населення у разі загрози захоплення пунктів постійної дислокації російсько-окупаційних військ та об’єктів місцевої інфраструктури», - сказав речник Міноборони.

Крім того, за його словами, бойовики у тимчасово окупованих Тельманівському та Старобешівському районах Донецької області посилюють адміністративно-поліцейський режим з метою виявлення проукраїнськи налаштованих громадян.

"Російське окупаційне командування посилює адміністративно-поліцейський режим на тимчасово окупованій території сходу України. Зокрема, на фоні пропаганди місцевими ЗМІ необхідності «попереджувальних антитерористичних заходів» здійснюється підготовка підрозділів російських окупаційних військ до проведення спільно з так званими «міністерствами державної безпеки та внутрішніх справ ДНР» силових дій та так званих «зачисток» у Тельманівському та Старобешівському районах Донецької області", - сказав Праута.

За його словами, передбачається, що у ході проведення заходів місцевим жителям обмежать в’їзд-виїзд, проводитимуть обшуки у місцях проживання, а також опитування з метою виявлення проукраїнськи налаштованих громадян.