Найгарячіше протягом дня було в районі населеного пункту Південне / фото Міноборони

Упродовж дня бойовики здійснили сім прицільних обстрілів із застосуванням мінометів та танків, двоє українських військових загинули.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил в Facebook.

«На Луганському напрямку противник з позиції у населеному пункті Голубівське вів вогонь з танку по захисниках Новотошківського. Даний факт належним чином задокументовано та передано до міжнародних організацій», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожБойовики зірвали розведення сил поблизу Станиці Луганської - СЦКК

За даними штабу, найгарячіше протягом дня було в районі населеного пункту Південне, що на Горлівському напрямку. 

«Ворог цинічно й підступно о 08.30 відкрив вогонь з мінометів, станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів по житловим будинкам цього населеного пункту. Бій тривав майже півгодини», - зазначили в прес-центрі.

Згідно з інформацією, в ході бою командир взводу побачив, що важко поранений боєць. Командир кинувся разом з командиром роти рятувати свого підлеглого. Підступним пострілом снайпера командир взводу був смертельно поранений. Згодом від отриманих важких поранень помер й боєць резервної групи.

Залишалася напружена ситуація на Маріупольському напрямку. 

«Противник продовжує вести вогонь по наших позиціях з застосуванням зброї забороненої Мінськими домовленостями. Так під вогнем мінометів опинилися захисники Гнутового», - додали в штабі.

За попередніми даними розвідки, в районі Південного ворог зазнав втрат: п’ятьох бойовиків вбито і 8 поранено.