Жителька окупованого Донецька показала, який вигляд у грудні має Київський проспект, яким у довоєнний період городяни, зокрема, прямували в аеропорт.

Вона продемонструвала ділянка проспекту від перетину з вул. Благовіщенської до Путилівського мосту й стели "Донецьк" на в'їзді в місто з боку Ясинуватської траси, передають "Донецкие новости".

Відео дня

Судячи із кадрів, в цій частині Донецька мало що змінилося після обстрілу 2014-2015 років – так само стоять пошкоджені будинки, віконні прорізи забиті фанерою або зяють дірами. Будівлю поліклініки міськлікарні № 18 не відновили, а проїзд до неї та стадіону "Моноліт" перекрили балками (до 2017 року тут стояв блокпост).

Читайте такожУкраїна здійснить деокупацію Криму та Донбасу - Порошенко

Ця частина міста вважається "мертвою", тому, незважаючи на будній день, на трасі – поодинокі машини, на тротуарах – поодинокі перехожі. Громадський транспорт ходить, а з 2014 року – лише до Партизанського проспекту, на зупинках – або нікого, або поодинокі жителі.

З нового – на тлі розрухи після ліквідації ватажка "ДНР" Олександра Захарченка висять білборди з його цитатами, що "батьківщина у нас одна – Росія".

Також залишається зруйнованою частина Путилівського мосту. Поки проїзд можливий по його частині, що належить Київському проспекту, потім слід звертати на об'їзну трасу. На об'їзній дорозі все та ж розруха, при цьому "влада "ДНР" витратила кошти на повне відновлення стели "Донецьк" – написавши найменування російською мовою і позначивши "республіканський" статус "міста-героя".

Раніше журналісти показали передноворічний Донецьк. Окуповане місто прикрашають перед зустріччю 2019-го у кольорах псевдореспубліки.