Ілюстрація REUTERS

Україна створила протидиверсійне угруповання військ та посилила протиповітряну оборону на Азовському напрямку для відсічі можливої агресії Росії.

Про це в коментарі УНІАН заявив начальник прес-центру Об’єднаних сил Віталій Саранцев.

«Було прийнято кілька рішень щодо посилення оборони Азовського напрямку, там було створено протидиверсійне угруповання, посилена діяльність засобів протиповітряної оборони», - повідомив він.

Відео дня

За словами Саранцева, також на цьому напрямку були проведені додаткові заходи щодо створення фортифікаційних споруд, налагоджена співпраця і більш тісний зв’язок підрозділів Об’єднаних сил з Військово-морськими силами.

«Тобто прийнятий досить великий комплекс заходів для того, щоб убезпечити цей напрям. Наразі як Маріуполь, так і все Азовське узбережжя захищене з суші, з повітря та з моря», - наголосив він.

Читайте такожГенштаб може швидко розгорнути війська у разі загрози прямого російського вторгнення – Муженко

«Наші війська готові спинити будь-яку агресію і дати гідну відсіч», - резюмував Саранцев.

Як повідомляв УНІАН, 26 грудня президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони заявив, що Росія не зменшила свою військову присутність в Азовському морі.

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу», а також катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетинанні кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, після чого їх доправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».