REUTERS

Бойовики ОРДО контролюють узбережжя біля Новоазовська, використовуючи "флотилію" з двох десятків рибальських човнів.

Читайте також"Суд" окупантів в Криму залишив під арештом 20 з 24 українських моряків

Про це в інтерв’ю DW розповів командувач ВМС України Ігор Воронченко. За даними командувача ВМС, у районі окупованого Новоазовська бойовики ОРДО створили незаконне формування "полк морської піхоти".

Відео дня

"ДНР" створила там міфічну флотилію, зібравши рибальські човни. Там десь 20-25 швидкохідних човнів. З їхнього боку, на маріупольському напрямку, стоїть якийсь "9-й полк морської піхоти", - розповів Воронченко.

За його даними, свою "флотилію" окупанти назвали "штурмовим полком морської піхоти".

"За 10 місяців перебування там цієї "бригади" так званої морської піхоти співвідношення сил на нашу користь. Прямих зіткнень на морі не було", - додав командувач ВМС України.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід у Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу», а також катерів «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформацію про можливості проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення.

Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після чого їх доставили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».