На КПВВ «Станиця Луганська» помер чоловік / фото Cxid.info

На КПВВ «Станиця Луганська» в черзі на виїзд з тимчасово окупованої території помер чоловік.

Про це у Facebook повідомляє українська сторона Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), посилаючись на дані звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 29 грудня.

За даними звіту СММ ОБСЄ, на блокпосту найманців на південь від мосту у Станиці Луганській спостерігачі місії бачили в кареті швидкої допомоги тіло померлого чоловіка. За словами медпрацівників, зранку чоловік віком від 65 до 80 років прибув на цей блокпост, однак йому стало зле, що привело до летального результату, коли він очікував на перехід до підконтрольних владі України районів.

Відео дня

Читайте такожОкупанти зірвали розмінування території поблизу КПВВ "Мар’їнка"

Через кілька годин біля цього самого блокпосту спостерігачі СММ також бачили в середині карети швидкої допомоги жінку на вигляд близько 80 років. Лікар з міжнародної організації, який був присутній на блокпосту, повідомив, що жінка поскаржилася на проблеми з серцем після того, як перейшла блокпост з боку підконтрольних владі України районів, і що її доправлять до лікарні в Луганську.

«Українська сторона СЦКК закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права та забезпечити сприятливі умови здоров’ю цивільного населення, особливо літніх людей, під час пересування на блокпостах та КПВВ уздовж лінії зіткнення», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, російські окупаційні війська 29 грудня 6 разів порушили режим припинення вогню.