Після обстрілу безпілотника, члени ОБСЄ не змогли відновити управління апаратом / фото УНІАН

У Луганській області окупанти обстріляли безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Читайте такожБойовики продовжують перешкоджати діяльності місії ОБСЄ на Донбасі - штаб

Про це в Facebook повідомляє Українська сторона Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Відео дня

"За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, який опублікований 11.01.2019 року, спостерігачі Місії перебували на східній околиці міста Попасна та з допомогою власного БПЛА спостерігали за снігоочисними роботами на автодорозі Т-0504.

Несподівано спостерігачі Місії почули шість черг із стрілецької зброї приблизно у 1,5-2 км від того місця, де вони знаходилися. За їхньою оцінкою, постріли були здійснені по БПЛА, який після цього втратив висоту. Команда Місії, в свою чергу, не змогла відновити управління апаратом, що призвело до його втрати", - наголошується в повідомленні.

За даними української сторони СЦКК, провокаційні дії найманців збройних формувань Російської Федерації пов'язані з намірами приховати свою вогневу активність в напрямку підрозділів Об'єднаних сил.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими і безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ щодо патрулів СММ ОБСЄ та кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей.

"Подібними збройними нападами окупанти намагаються залякати представників місії ОБСЄ і змусити їх згорнути свою роботу на Луганському напрямку", - підкреслює українська сторона СЦКК.