Доба на Донбасі була неспокійною / фото УНІАН

Минулої доби, 18 січня, російські окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано один випадок використання озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Читайте такожСоціолог спрогнозував, чи видадуть жителям "ЛДНР" російські паспорти

Як повідомляється у ранковому зведенні штабу ООС, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли по українських позиціях велися: двічі — поблизу селища Широкине, з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; з гранатометів – в районі населеного пункту Піски; двічі – з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу міста Марї'нка; двічі з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту Лебединське; тричі з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї – поблизу селища Павлопіль.

Відео дня

Двічі - з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів, а також з мінометів калібру 120 мм., з великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту Красногорівка та з гранатометів, великокаліберних кулеметів – в районі селища Водяне.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв українські позиції поблизу хутора Вільний з з великокаліберних кулеметів. В районі селища Станиця Луганська ворог здійснив два обстріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден український військовослужбовець не постраждав. Підрозділи ОС у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби.

За даними розвідки, 19 січня, одного окупанта було знищено та одного поранено.

Протягом поточної доби ворог вогонь здійснив обстріл позицій ЗСУ з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населеного пункту Гнутове в смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Раніше повідомлялось, що у зоні проведення операції Об'єднаних сил українські військові збили дрон противника, оснащений осколковою вибухівкою.