Для припинення війни на Донбасі Україні потрібно повернути контроль над частиною кордону з РФ, вважає експерт / фото Лана Борисова, Facebook

Директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін вважає, що є одна умова припинення війни на Донбасі — Україні потрібно повернути контроль над частиною кордону з Росією.

Поки в РФ при владі залишається режим президента Володимира Путіна, конфлікт на сході нашої країни не припиниться, розповів експерт під час чату на "Главреді".

За його словами, Україні для отримання контролю над частиною кордону потрібно, щоб у Росії змінився режим.

Відео дня

Читайте такожДоба на Донбасі: бойовики двічі порушили режим тиші" і понесли втрати

"Умова одна (припинення війни на Донбасі — Ред.) — Україні потрібно повернути контроль над кордоном. Поки є Путін, на жаль, це неможливо. Але щойно Путіна не стане, одразу ж вирішиться питання з донбаським анклавом", — заявив він.

Соскін вважає, що "більшості людей, які проживають на окупованій території, вже це набридло, і вони хочуть повернутися в Україну — просто потрібен відповідний механізм".

"Але поки в Росії при владі залишається путінський режим, конфлікт на Донбасі не припиниться. Потрібен контроль над кордоном. А щоб його отримати, потрібно, щоб змінився режим в Росії, щоб не почалася пряма й масштабна війна між Росією і Україною", — сказав політолог.

Раніше в моніторинговій місії ООН з прав людини повідомили, що внаслідок збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12 800 до 13 000 осіб.