На окупованій території Луганської області біля лінії зіткнення зі стрілецької зброї пошкоджено школу / Фото з відкритих джерел

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що на окупованій частині Луганської області біля лінії зіткнення зі стрілецької зброї пошкоджено школу у Михайлівці.

Читайте такожСтало відомо про стан сапера ДСНС, пораненого внаслідок обстрілу бойовиків на Донбасі

Як повідомляється у звіті місії за період з 19.30 20 січня до 19.30 21 січня, зі стрілецької зброї обстріляно школу в Золотому-5 (Михайлівці).

Відео дня

"Усередині будівлі школи, розташованої на вулиці Миру в південно-західній частині населеного пункту Золоте-5 (Михайлівка; непідконтрольний урядові, за 58 км на захід від Луганська), члени патруля місії бачили свіжу пробоїну у шибці вікна на першому поверсі із західної частини, а також подряпину на внутрішній шибці ще одного вікна, що виходить на захід", - йдеться у звіті.

"На стіні навпроти обох вікон спостерігачі помітили незначне пошкодження (щербину). За їхньою оцінкою, пошкодження були спричинені влученням кулі (калібру 7,62 мм) зі стрілецької зброї", - заявили спостерігачі.

СММ оцінила, що куля пробила першу віконну шибку і зрикошетила у стіну навпроти, а потім або кулею, або осколками від стіни було пошкоджено внутрішню частину другої шибки вікна.

"За словами представниці школи, пошкодження було завдано 17 січня, близько 6.00, у той час учнів у школі не було. Вона також додала, що з 25 грудня 2018 року школа вже тричі зазнавала пошкоджень унаслідок стрілянини", - зазначається у звіті.