Напередодні воїни Об'єднаних сил знищили командно-спостережний пункт найманців РФ у районі Золотого.

Відео операції "Відплата" опублікував на своїй сторінці у Facebook волонтер Юрій Мисягін.

"Луганська область. Операція "Відплата". Повна версія. Не ми ж починали. Бригада тільки недавно зайшла на ці позиції. Ще до кінця навіть не вивчили весь район. 25 січня 19-го року окупанти з ПТУРу ( протитанковий гранатомет ) підірвали вантажівку "УРАЛ" одного з батальйонів 54-ї бригади. Тоді загинув один з бійців і чотири людини були поранені", - розповів він.

"Операцію дуже ретельно планували. Бойова група К-2 з 54-ої скрупульозно збирала всю інформацію про це місце, що розташоване в районі н. п. Золоте... Вся робота проходила настільки непомітно, що противник там почувався дуже спокійно й вільно", - ділиться волонтер подробицями операції українських воїнів.

Мисягін звернув увагу, що зенітка перебувала в абсолютно безглуздо зробленому капонірі, встановлена в кузові вантажівки - напевно, з неї сніг не зчищали з початку зими. А маскувальні мережі відсутні геть.

Читайте такожПройшовся "русский мир": з'єднання явилися свіжі фото окупованої Горлівки

"А сам командний пункт - це взагалі вагончики з профнастилу. Абсолютно ніяк додатково не укріплені... Командний пункт був вивчений, як говориться "вздовж і впоперек", - зазначив він.

Тоді була знищена прямим влучанням зенітка і виведений з ладу військовий вантажний КамАЗ.

"Повністю знищений прямим влучанням один з автомобілів МДБ. Давно їх, до речі, у зведеннях не було. Два автомобілі, швидше за все, теж відновленню не підлягають... Сам командний пункт виведений з ладу, частково з особовим складом", - додав волонтер.

З 12-14 осіб, які перебувають в той момент там, в укриття через дорогу встигли перебігти тільки 8-9. Інші залишалися всередині. Воювати проти України вони вже не зможуть, бо від влучання двох українських "пташок" командний пункт прошитий повністю, пише Мисягін.

"Операція зайняла по часу 10-12 хвилин. Командний пункт повністю виведений з ладу. Ліквідовані і поранені доставлені в найближчий морг і лікарню. Вся знищена техніка евакуювалася вночі тягачами. На наступний ранок всі воронки закриті дошками і гілками", - підбив Мисягін підсумки операції на Донбасі.

Як раніше повідомляв прес-центр штабу ООС, бійці знищили плавучий бронетранспортер терористів на Донбасі.