На окуповані території Донбасу доставили чергову партію військової техніки з РФ / фото Міністерства оборони РФ

З Росії на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей приховано доставлена чергова партія 122-мм гаубиць Д-30 та бронетранспортерів БТР-80.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк, посилаючись на дані української розвідки.

Читайте такожБійці ООС знищили з допомогою ПТРК "Стугна-П" ворожу бронемашину окупантів (фото)

Відео дня

За його словами, РФ продовжує приховано нарощувати обсяги постачання озброєння, військової техніки та боєприпасів для потреб з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ через неконтрольовані ділянки кордону на сході України.

«Водночас командування ЗС РФ збільшило кількість перевірок комісіями для посилення контролю за діяльністю російських окупаційних військ, що пов’язано з великим обсягом необлікованих зброї та боєприпасів у з’єднаннях і частинах та ротаційними заходами командного складу (командувань, штабів корпусів, бригад, окремих частин корпусного підпорядкування) у 1 та 2 АК», - зазначив речник.

Гуцуляк повідомив, що з 25 січня на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей триває робота комплексної комісії командування сухопутних військ ЗС РФ з метою перевірки укомплектованості особовим складом, стану бойової готовності з’єднань та частин російських окупаційних військ, а також питань їх всебічного забезпечення, наявності та технічного стану озброєння та військової техніки.

Як повідомляв УНІАН, Росія розташувала поблизу українського кордону не менш як 28 батальйонних тактичних груп.