З 2015 року Росія 18 разів фактично саботувала виконання угод з припинення вогню / фото УНІАН

Голова Постійного представництва України в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко заявляє, що у 2018 році зафіксовано 153 випадки незаконно перетину окупованої ділянки кордону з боку Російської Федерації з метою перевезення зброї, боєприпасів та пального на Донбас. 

Про це Єльченко заявив на засіданні Ради безпеки ООН з приводу четвертої річниці з часу підписання Комплексу заходів з виконання Мінських угод. 

Читайте такожДоба на Донбасі: бойовики п'ять разів відкривали вогонь, один військовий поранений

Відео дня

"У 2018 році було 153 випадки незаконного перетину українсько-російського державного кордону автомобільним і залізничним транспортом, який перевозив товари воєнного призначення, пальне, зброю, озброєння та боєприпаси. У 2019 році вже 19 випадків. Лише за один місяць", - наголосив він. 

"З 2015 року Росія 18 разів, я повторюю 18 разів, фактично саботувала виконання угод з припинення вогню. У цей період було понад 54 тисячі випадків порушення режиму припинення вогню. У майже 6 тисяч випадків російські сили застосовували збройні системи, заборонені Мінськими угодами", - заявив Єльченко.