Ілюстрація / REUTERS

Кадровим військовим Російської Федерації на окупованій території Луганщини і Донеччини заборонили користуватися мобільними телефонами та публікувати "військові" фото у соцмережах.

Про це на брифінгу повідомив представник прес-служби Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

«За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування активізувало заходи з недопущення витоку інформації про злочинну діяльність кадрових російських військовослужбовців під час проходження служби на командних посадах у складі з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожНа території «ЛНР» під час допитів представниками т.зв. «МДБ» померли троє цивільних осіб - розвідка

Зокрема, за його словами, під приводом недопущення витоку службової інформації особовому складу російських окупаційних військ доведено вимогу щодо заборони розміщувати у соціальних мережах фотографії, які мають будь-яке відношення до військової служби.

Окрім того, додав Гуцуляк, у 1, 2 АК ЗС РФ відзначено роботу комісій «Служби захисту державної таємниці». За результатами перевірки, командирами військових частин російських окупаційних військ доведено накази вищого командування про заборону користування на території військових частин та під час несення служби будь-якими пристроями мобільного зв’язку. Всі виявлені пристрої мають бути вилучені або знищені, а їхні власники будуть направленні до т.зв. «органів державної безпеки» окупантів.