Бойовики застосовують важке озброєння / фото УНІАН

На Донбасі сьогодні окупанти 10 разів обстріляли позиції українських військ, із них шість – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Про це прес-центр операції Об'єднаних сил повідомляє у зведенні станом на 18.00.

Читайте такожРосійські окупанти гатять по мирних поселеннях з районів, куди не допускають Місію ОБСЄ – Наєв

Відео дня

«У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог шість разів обстріляв наші опорні пункти: двічі - з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів – поблизу села Водяне; двічі - з мінометів калібру 120 мм, протитанкового ракетного комплексу та автоматичних станкових гранатометів – у районі населеного пункту Лебединське; з ручних протитанкових та підствольних гранатометів і стрілецької зброї – у районі населеного пункту Авдіївка; в районі міста Мар’їнка вогонь по наших позиціях вів ворожий снайпер», - сказано у зведенні.

При цьому зазначається, що у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти здійснили чотири обстріли позицій підрозділів Об'єднаних сил: двічі - з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів – поблизу населеного пункту Новозванівка; з мінометів калібру 82 мм, а також станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – поблизу села Катеринівка; з гранатометів різних систем – у районі населеного пункту Луганське.

У прес-центрі додали, що втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

«Підрозділи, на які здійснювався вогневий вплив, дали противнику адекватну відповідь зі штатного озброєння, яке не заборонене Мінськими угодами. Втрати противника уточнюються», сказано у зведенні.