ЗСУ понесли втрати на Донбасі / фото УНІАН

Протягом минулої доби, 23 лютого, російські окупаційні війська на сході України 11 раз порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець загинув.

Читайте такожБойовики не пустили спостерігачів ОБСЄ в Донецьку область

Як повідомляється в ранковій зведенні штабу ООС, в ході обстрілів озброєння, заборонене Мінську домовленостями, було використано 8 разів із загальною витратою 44 міни калібру 120 і 82 мм.

Відео дня

Також ворог вів вогонь по українських позиціях з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти п'ять разів обстріляли позиції ВСУ. У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано шість ворожих обстрілів.

На кожен ворожий обстріл підрозділи ОС відповідали вогнем чергових вогневих засобів, не заборонених Мінську домовленостями. За даними розвідки, 23 лютого двох окупантів знищено і двоє поранені.

З початку поточної доби ворог шість разів обстріляв українські позиції, застосувавши міномети калібру 82 і 120 мм, великокаліберні кулемети, зенітну установку ЗУ-23-2, а також озброєння БМП. Втрат серед особового складу підрозділів ОС немає.

Напередодні повідомлялося, що на тимчасово окупованій території в 50 метрах від контрольного пункту "Оленівка", де російсько-окупаційні війська здійснюють пропуск громадян, на протитанковій міні підірвався мікроавтобус, що перевозив цивільних.