/ УНИАН

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на Rzeczpospolita. Видання посилається на власні джерела в компаніях, які виготовляють зброю.

Ще восени, коли Польща представила на виставці в Києві свої новітні зразки зброї, українська сторона не зацікавилася їх купівлею. Але зараз начебто ситуація змінилася. Видання пише, що ще минулого року представники українських силових відомств активно вели діалог з міністерством оборони Польщі і відвідували заводи-виробники зброї.

Таким чином, українська і польська сторона домовилися про виробництво кількох тисяч шоломів, бронежилетів компанії Maskpol Konieczki і кілька десятків приладів нічного бачення. Однак зараз Київ думає закупити більш серйозне озброєння.

Відео дня

Читайте такожПорошенко закликав США виконати заяви про посилення оборони України

Зокрема, видання повідомляє, що Україна збирається замовити в Польщі модернізацію своїх танків Т-72. Також джерела видання повідомляють про намір Києва купити радари для виявлення артилерії PIT-Radwar, які виробляють у Варшаві, сучасне оптичне обладнання, радари для виявлення ворожої авіації і безпілотників, а також новітні снайперські гвинтівки компанії Tarnów.

Крім того, Київ цікавить постачання боєприпасів на заміну продукції заводів в Луганську і Донецьку. В цей же час, офіційно в "Польській групі виробників зброї" прокоментували, що розповідати про такі контракти публічно не будуть.