Ілюстрація \ REUTERS

Представник України у тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук заявив про оголошення перемир’я від півночі 8 березня.

Читайте такожОфіцер ЗСУ розкрив втрати окупантів на Донбасі

Термінів припинення вогню визначено не було, однак почнеться перемир’я з 8 березня. "Ми сьогодні домовилися і всі сторони погодилися, що з 00.00 годин буде режим тиші", - сказав Марчук в ефірі "Прямого". 

Відео дня

Попри це, він додав, що великих сподівань та оптимізму щодо цієї домовленості не має: "М’яч на російській стороні".

«Ми все так домовилися, й ініціатива України про запровадження сьогодні з 00.00 годин режиму тиші на Донбасі прийнята. З цим погодилася РФ. Але Україна, маючи досвід, практику реалізації і позитивну, і негативну таких домовленостей, запропонувала, щоб в заяву про початок цього режиму тиші були включені деякі інструменти, які реально забезпечують саме цей процес призупинення всіх обстрілів», - зазначив Марчук.

Водночас він додав, що «на сьогоднішньому засіданні ми не отримали гарантії з боку російської сторони, керівництва Росії, особисто Путіна чи якихось його представників».

«Щоб не було дуже великих ілюзій поки не буде гарантій з боку Росії, і перш за все керівництва РФ - Путіна або його представників, на превеликий жаль, дуже великого оптимізму сподіватися не доводиться", - підсумував Марчук.

Як повідомляв УНІАН, бойовики вперше цього року застосували танки проти українських захисників.