REUTERS

В Луганській області, сьогодні, 9 березня, на передові позиції українських військових прийшов озброєний бойовик.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції Об’єднаних сил.

"Військовослужбовці одного з підрозділів бригади Об'єднаних сил, яка виконує бойові завдання на Сєверодонецькому напрямку, помітили чоловіка, який рухався уздовж лісосмуги в напрямку нашої позиції. Підпустивши його ближче й давши можливість спуститися в траншею, наші захисники затримали невідомого", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Вони озброєні до зубів": ЗМІ розповіли, що відбувається в окупованому Луганську (фото)

Зазначається, що при собі цей чоловік мав автомат Калашникова АК-74, російські рублі, військовий квиток та інші документи організації "ЛНР".

"Затриманий виявився громадянином України Я., 1976 року народження, уродженцем м. Миколаєва, про що свідчить виданий у 1992 році у м. Стаханов паспорт громадянина України. Місце реєстрації зрадника України - також місто Стаханів Луганської області", - додали у військовому командуванні.

Наразі із затриманим проводяться слідчі дії з метою з'ясування його причетності до військових злочинів збройних формувань Росії та подробиць участі у бойових діях проти українського народу.

Раніше повідомлялося, що Світлана Дрюк, яку називали "народним героєм Новоросії" і зробили прообразом головної героїні пропагандистського кінофільму "Ополченочка", перейшла на бік української армії. Останнім часом вона таємно співпрацювала з українськими спецслужбами. Потім повідомила командуванню, що їде в особистих справах у Ростов-на-Дону, однак разом із дітьми перейшла на підконтрольну Києву територію.