З початку року 10 бойовиків "ДНР" здалися поліції / фото npu.gov.ua

З початку року українським поліцейським здалися 10 учасників незаконних збройних формувань.

Серед них як ті, хто стояв у витоків окупації в 2014 році, так "нові кадри", які вже зараз подалися до терористів, але повернулися розчаровані, повідомили у прес-службі Нацполіції України.

Зазначається, що більшість з них вже давно покинули ряди терористів і просто втомилися переховуватися від поліції. Деяких екс-найманців, які не витримали життя в "республіці", правоохоронці виводили через лінію розмежування в результаті спецоперацій.

Відео дня
фото npu.gov.ua

"Одним з них став 48-річний житель Авдіївки. Чоловік поповнив ряди бойовиків, потрапивши до них в полон. Там його використовували в якості рабської сили та змушували укріплювати блокпост. Його земляк також втік з терористичної армії та влаштувався на підприємство в рідному місті", - йдеться у повідомленні.

Також серед тих, хто здався поліції - чергові блокпостів, агітатори, працівники виправних колоній та чоловік, який охороняв уламки збитого Боїнга.

фото npu.gov.ua

У поліції нагадали, що згідно з ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала у складі збройних формувань, добровільно вийшла з них та повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

Загалом з початку року поліцейські викрили 35 учасників незаконних збройних формувань. Більшості загрожує до 8 років позбавлення волі.