Українські військові на Донбасі не рідко виявляють безпілотники виробництва РФ / фото ssu.gov.ua

На засіданні неформальної депутатської групи "Мінська платформа" у Верховній Раді України було продемонстровано безпілотні літальні апарати російського виробництва, що було збито в зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні було продемонстровано два зразки БПЛА: "Орлан-10" з дальністю роботи до 120 км в керованому режимі і близько 600 км в автономному режимі, і "Елерон-3СВ" – 25 км в керованому режимі.

Читайте такожУкраїнські військовики ліквідували трьох та поранили шістьох окупантів в районі ООС

Відео дня

Як заявив представник України в підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, генерал Богдан Бондар, безпілотник "Елерон-3СВ" було збито в районі Новолуганського Донецької області 28 лютого, коли він коригував вогонь. "Це розробки російського виробництва. На озброєнні колишньої радянської армії таких зразків ніколи не було. Відповідно, на озброєнні і на забезпеченні Збройних сил України також не було. Зазначені зразки стоять на озброєнні збройних сил Російської Федерації", - сказав Бондар.

Як повідомила перший заступник голови Верховної Ради України, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, сьогодні безпілотники були продемонстровані представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Вона наголосила, що очікує від них жорсткої реакції щодо російської сторони.