ЗСУ взяли під контроль низку населених пунктів у "сірій зоні" / фото УНІАН

Створення зон безпеки в районі проведення ООС, взяття під контроль низки населених пунктів у «сірій зоні», відновлення зруйнованої інфраструктури та оптимізація структури сил і засобів є важливими успіхами українських військових за рік існування операції Об’єднаних сил.

Читайте такожКомандувач ООС розповів про настрої населення на Донбасі

Про це в інтерв’ю «Голосу України» заявив командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Відео дня

«Насамперед хочу нагадати, що Операція об’єднаних сил, яка прийшла на зміну Антитерористичній операції, є суто військовою й має широкий спектр завдань: починаючи від стримування агресора, забезпечення безпечних умов відновлення інфраструктури населених пунктів і закінчуючи сприянням культурному відродженню регіону та донесенням до людей об’єктивної та правдивої інформації. Якщо говорити про успіхи, то це, безперечно, створення зон безпеки в районі проведення ООС та взяття під контроль низки населених пунктів у зоні, яка перебуває поміж нами та ворогом, що зміцнило позиції Об’єднаних сил та самі зони безпеки», – зазначив Наєв.

Ще одним суттєвим досягненням командувач ООС вважає впорядкування та оптимізацію структури сил і засобів, які входять до складу Об’єднаних сил. За його словами, наразі є чітка вертикаль, яка дає можливість якомога ефективніше здійснювати управління військами та вирішувати цілий комплекс різноманітних завдань. Також, вважає Наєв, є відчутний прогрес у справі відновлення зруйнованої внаслідок бойових дій інфраструктури у Донецькій та Луганській областях, проведенні та забезпеченні ремонтно-відновлювальних робіт на різних об’єктах критичної інфраструктури регіону.

«Наразі діє низка гуманітарних проектів. Наприклад, один із них — стратегічна гуманітарна ініціатива «Допомога Схід». У рамках цього проекту тільки від початку 2019 року до військових та цивільних медичних закладів Донецької та Луганської областей було доставлено гуманітарного медичного вантажу на суму понад 2,1 мільйона гривень», – додав офіцер.