До кінця року планується навчити приблизно 120 військових / Фото: "Повернись живим"

Волонтери з фонду “Повернись живим” запускає власну освітню програму для військових. З 15 по 17 квітня курс “Менеджмент та лідерство у військовому підрозділі” першими пройдуть військовослужбовці 28-ої окремої механізованої бригади, йдеться на сайті організації.

Читайте також"Дуже хочу допомогти виграти війну": 90-річна українка пожертвувала $10 тисяч на допомогу армії (відео)

За словами керівниці напрямку по роботі з військовими “Повернись живим” Наталі Калмикової, на прохання Фонду армійців вчитимуть викладачі Українського католицького університету (УКУ).

Відео дня

“Програма розрахована на офіцерів - командирів рот та командирів інших підрозділів бригади з аналогічними задачами. До кінця року плануємо навчити приблизно 120 військових у шести бригадах, тобто, по 20 представників молодшого офіцерського складу з кожної. Безпосереднім навчанням будуть займатися спеціально запрошені викладачі УКУ. Міністерство оборони та Генеральний штаб ЗСУ підтримали ініціативу Фонду, тому в подальшому планується впровадження програми в програми військових вишів”, - прокоментувала Калмикова.

За словами керівниці напрямку, триденне навчання відбуватиметься у пунктах постійної дислокації бригад у вигляді інтерактивних лекції з практичними завданнями. Командири проходитимуть навчання за рекомендацією безпосереднього керівництва або ж за власним бажанням.

“Основа армії - люди. Їх власний розвиток та розвиток їх навичок управління - це інвестиція у майбутнє. Насправді, навички менеджменту та лідерства є обов’язковими, як для цивільних, так і для військових керівників. Від їх злагоджених дій залежить успіх їх підлеглих, а у випадку з армійцями - успіх виконання бойових завдань на передовій Донбасу”, - підсумувала Калмикова.