Ілюстрація REUTERS

На Донбасі серед особового складу підрозділів "республіканських силових структур" виникають численні конфлікти.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив прес-секретар Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник, посилаючись на дані Головного управління розвідки.

Читайте такожНа відео потрапило, як український снайпер ліквідував російського кулеметника на Донбасі

Відео дня

«Російське окупаційне командування посилює адміністративно-поліцейський режим на тимчасово окупованій території у Донецькій і Луганській областях. При цьому, під керівництвом російських інструкторів активізовано проведення тренувань підрозділів «МДБ і МВС» щодо виконання завдань у разі введення так званого «правового режиму», - зазначив він.

За даними розвідки, збір різних підрозділів так званих «республіканських силових структур» для спільних тренувань та їхнє розташування для проживання на території спеціально обладнаних баз призводить до чисельних конфліктів серед особового складу.

«15 квітня цього року у результаті бійки між представниками різних підрозділів спеціального призначення «МДБ і МВС» більше десяти осіб дістали поранення, трьох госпіталізовано», - додав Мотузяник.

За його словами, однією з причин конфліктів стало залучення до спільних тренувань особового складу правоохоронних органів та осіб, призваних на військову службу, які звільнилися в цьому році після відбуття покарання за вчинення злочинів, в тому числі за дезертирство.