REUTERS

Від початку доби окупанти сім разів порушили режим припинення вогню, з них двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів 120 мм та 82 мм.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу ООС у Facebook.

Читайте такожПсихолог в допомогу: реалії соціально-психологічної адаптації ветеранів

Відео дня

"Збройні формування Російської Федерації також вели вогонь по позиціях наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник шість разів обстріляв позиції наших підрозділів: з 120-мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі села Гнутове; із 82-мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів двічі в районі населеного пункту Верхньоторецьке; з гранатометів різних систем та стрілецької зброї біля міста Мар'їнка; зі станкових протитанкових гранатометів біля населеного пункту Гранітне; з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі населеного пункту Піски", - поінформували у прес-центрі.

Крім того, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти з автоматичної стрілецької та снайперської зброї обстріляли позиції Об'єднаних сил біля населеного пункту Південне.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще один військовослужбовець отримав поранення. "На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь", - наголошується у зведенні.

Раніше УНІАН повідомляв, що за минулу добу, 22 квітня, збройні формування РФ на Донбасі 14 разів порушили режим припинення вогню. В результаті обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув та троє українських бійці отримали поранення.