Жителі окупованого Донбасу вимагають збільшення пропускної спроможності КПВВ / фото УНІАН

Жителі окупованого Донбасу вимагають збільшення пропускної спроможності контрольних пунктів в'їзду/виїзду на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил та спрощення порядку перетину.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва, і презентовані на прес-конференції у Києві.

Читайте такожРосія готується провести верифікацію пенсіонерів та перепис населення окупованого Донбасу - Тука

Відео дня

Як зазначив аналітик Фонду, керівник Центру досліджень проблем РФ Національного інституту стратегічних досліджень Петро Бурковський, основними причинами, які змушують перетинати лінію розмежування, респонденти назвали необхідність відвідувати родичів та друзів (47%), оформлювати документи (47%), отримувати пенсію та виплати (45%), купувати необхідні товари (37%).

“Основними вимогами до роботи КПВВ з боку респондентів є: більша пропускна спроможність КПВВ (58%), спрощення порядку перетину (57%), гарантування безпеки (31%), більша доступність транспортного сполучення з містами на підконтрольній території (25%), створення умов для комфортного очікування у холодну/спекотну пори року (20%)”, - додав він.

***Опитування проводилось з 4 по 23 березня серед 800 респондентів на контрольних пунктах в’їзду-виїзду у Донецькій та Луганській областях - «Гнутове», «Новотроїцьке», «Майорськ», «Станиця Луганська».