СММ ОБСЄ зафіксувала скупчення важкого озброєння окупантів / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що зафіксували скупчення важкого озброєння російських окупантів на території колишнього міжнародного аеропорту "Луганськ".

Як повідомляється у звіті місії станом на 19:30 1 травня, оприлюдненому сьогодні на сайті ОБСЄ, місія продовжила здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Мінським меморандумом, а також Комплексом заходів із виконання Мінських угод і доповненням до нього щодо відведення танків з озброєнням калібру до 100 мм.

Читайте такожБіля Горлівки розбився безпілотник СММ ОБСЄ: у місії назвали ймовірну причину

Відео дня

"1 травня команда місії бачила 7 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм), 7 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм) і 10 буксируваних гаубиць (2А65 "Мста-Б", 152 мм - 5 одиниць і Д-30 "Жаба", 122 мм - 5 одиниць) на території колишнього міжнародного аеропорту "Луганськ", орієнтовно за 10 км на південь від Луганська", - йдеться у звіті із зазначенням, що вказане озброєння зафіксоване у непідконтрольних урядові України районах.

Також 1 травня члени патруля місії бачили на території колишнього міжнародного аеропорту "Луганськ" 6 зенітних ракетних комплексів 9К35 "Стріла-10" і 7 танків Т-72.

Як повідомляв УНІАН раніше, міжнародні спостерігачі зафіксували протягом останніх двох місяців використання окупантами на Донбасі низки нових систем озброєння.