Ілюстрація REUTERS

На Донбасі з початку доби окупанти 13 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, двоє отримали поранення.

Про це прес-центр штабу операції Об'єднаних сил повідомляє у Facebook.

Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях українських підрозділів з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм, бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

Відео дня

Читайте такожБойовики з мінометів обстріляли Троїцьке, міни влучили на територію школи та церкви (фото)

Як зазначається, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" ворог шість разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: двічі з мінометів калібру 120 мм поблизу Авдіївки; з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля села Водяне; з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу Гнутового; з ручних протитанкових гранатометів – в районі населеного пункту Новоселівка Друга; зі стрілецької зброї – біля села Богданівка.

Крім того, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил 7 разів: чотири рази з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, протитанкових ракетних комплексів та великокаліберних кулеметів – поблизу села Новозванівка; з артсистем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, БПМ та автоматичних станкових гранатометів – поблизу міста Попасна; зі снайперської зброї – біля Південного; з стрілецької зброї – у межах ділянки розведення сторін поблизу Станиці Луганської.

"Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, двоє отримали поранення. На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. В межах ділянки розведення біля Станиця Луганська Об'єднані сили вогонь у відповідь на обстріл не відкривали. Втрати противника уточнюються", - додали у прес-центрі.

Як повідомляв УНІАН, Волонтер показав наслідки нищівного удару ЗСУ на Донбасі.