Про започаткування нової традиції повідомив міністр оборони / фото УНІАН

У Міністерстві оборони будуть нагороджувати батьків українських військовослужбовців, які відстоюють територіальну цілісність та незалежність своєї України на Сході.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час урочистостей з нагоди Дня пам’яті та примирення, повідомили у оборонному відомстві.

Звертаючись до батьків військовослужбовців Збройних сил, які беруть участь в операції Об’єднаних сил, Полторак повідомив «про започаткування нової традиції – відзначення батьків українських військовослужбовців, які відстоюють територіальну цілісність та незалежність своєї країни на Сході».

Відео дня

Читайте такожКулеметницю Яну Червону посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького

«Це буде не тільки для тих батьків, чиї діти загинули. Вперше я це зробив місяць тому у Коломиї, нагородивши дружин і батьків, сини яких зараз перебувають на фронті. Вам треба підтримка, і ви заслуговуєте на відзначення, на повагу і шану. Дякую за вашу силу духу, за те, що ви зробили для армії та для України, - наголосив міністр.

Також він повідомив, що у Залі пам’яті Міноборони вшановуватимуть полеглих за Україну військовослужбовців усіх військових формувань держави. «До мене зверталося багато матерів, воїнів, побратимів, і сьогодні я прийняв рішення, що ми створимо ще декілька книг і, враховуючи те, що наші кордони захищали разом і ЗС, і інші військові формування – Національна гвардія, прикордонники, Служба безпеки України, ми в цьому залі зосередимо пам'ять про всіх, хто віддав своє життя заради миру в Україні», – наголосив Полторак.

Досі в Залі пам’яті вшановували лише військовослужбовців ЗС України.

Як повідомляв УНІАН, у Збройних Силах України з'явиться нова медаль "За поранення", яка увійде в нову систему відомчих нагород Міністерства оборони.